Общо 165 къщи са пострадали от ураганния вятър в село

...
Общо 165 къщи са пострадали от ураганния вятър в село
Коментари Харесай

165 къщи са пострадали от ураганния вятър в Лъвино

Общо 165 къщи са потърпевши от ураганния вятър в село Лъвино . Търсят се доброволци , които да оказват помощ на локалните хора за разчистване и възобновяване на селото, както и  майстори на покриви

Това стана ясно по време на посещаване на регионалният шеф на Разград Владимир Димитров , който бе съпроводен от заместник-министъра на труда и обществената политика Гинка Машова .

Местните хора, чиито домове са потърпевши при бедствието, ще имат опция да аплайват за  еднократна помощ до 1500 лв. и настрана от фонда „ Социална протекция “ може да им бъде отпусната обществена помощ до 2500 лв. за закупуване на съоръжение или обзавеждане .

Екипи от Агенцията за обществено подкрепяне от два дни са на място , с цел да обходят и огледат къщите в засегнатите обитаеми места, като дружно с жителите на селото оформят заявките за тези помощи. Представители на Областна администрация също оказват помощ при попълването на документи , които затрудняват хората и координират работата на всички институции.

Гинка Машова изясни също по този начин, че от Агенцията по заетостта ще бъде обезпечена спешен екип от 60 души , които могат да бъдат наети за два месеца по четири часа дневно, с цел да оказват помощ за възобновяване на селото.

140 от потърпевшите към този момент получават топъл обяд , като броят им най-вероятно ще се усили. От Българския червен кръст /БЧК/ също ще продължат да доставят хранителни пакети и вода .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР