Общо 16 плувци ще представят България на силните турнири Мултинейшън

...
Общо 16 плувци ще представят България на силните турнири Мултинейшън
Коментари Харесай

България изпраща 16 плувци на “Мултинейшън”

Общо 16 плувци ще показват България на мощните шампионати " Мултинейшън " за юноши и девойки, които ще се проведат по едно и също време в Цюрих (Швейцария) и Грац (Австрия) на 13-14 април.

За четирима – Атанас Аврамов, Иван Алмаджиев, Йордан Янчев и Василики Кадоглу, това ще е трето присъединяване в конкуренцията на членките на Комитета на дребните страни и по качество е като миниевропейско състезание (плюс Бразилия).

В Швейцария шампионатът ще е за младежи на 17-18 година и девойки на 16-17 година

Представителният тим е воден от Божидар Граматиков и Любомир Лазаров.
 При девойките ще имаме единствено една състезателка – Василики Кадоглу (Астери, Варна)Големите очаквания са свързани с Йордан Янчев, който през 2018-а в Грац взе четири медала. На 400 м св. жанр състезателят на Божидар Граматиков и ПК Сандански записа народен връх при мъжете, триумфирайки с 3:54,07 мин.

Най-голяма бе страстта на 4 по 200 м св. жанр, където взехме първо злато при щафетите в плувната ни история. Българският квартет го направи с корекция на емблематичен връх при мъжете с 33-годишна отминалост - 3:54,07 мин.

Здравко Баблаков (Боляри 2009, Велико Търново) ще пази среброто на 100 м бруст, окуражен за злато.

На смесената щафета също сме с късмет за отличие.

В Грац ще плуват юношите на възраст 15-16 години и девойки на 14-15 година В Австрия тимът ни е с по четирима плувци от двата пола. Наставници са Никола Петров и Стефан Георгиев и Любомир Лазаров.

Йосиф Миладинов, който има сребро на 100 м бътерфлай от Лимасол през предходната година, и Калоян Левтеров (на долната снимка) са главните ни очаквания за оценки.
 Залагаме и на кроуловите щафети.

На „ Мултинейшънс “ всяка страна има право на един участник в дисциплинираност. Вторият е отвън класирането.

Общият брой на дисциплинираност е лимитиран до 24-ма плувци.

Преди три години България за първи път бе хазаин на шампионат „ Мултинейшънс “. На столичния комплекс „ Спартак” в конкуренцията за горните възрасти участваха плувци от 12 страни: Австрия, България, Бразилия, Гърция, Кипър, Израел, Полша, Словения, Турция, Чехия, Швейцария и Украйна.

СЪСТАВИТЕ

Цюрих (Швейцария) - юноши родени 2001-2002 година и девойки родени 2002-2003: Йордан Янчев, Радостин Кръстев, Борис Милев, Георги Цурев, Здравко Баблаков, Иван Алмаджиев, Атанас Аврамов, Василики Кадоглу

Треньори: Любомир Лазаров и Божидар Граматиков

Грац (Австрия) – юноши родени 2003-2004 година и девойки 2004-2005 година Йосиф Миладинов: Дениел Нанков, Калоян Левтеров, Иван Палигоров, Жанет Ангелова, Калина Николаева, Гергана Стоянова, Мария Митова
bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР