Общо 16 медала спечелиха българските грации от Гран При в

...
Общо 16 медала спечелиха българските грации от Гран При в
Коментари Харесай

Грациите ни се връщат с 16 медала от Испания

Общо 16 медала завоюваха българските грации от Гран При в Марбея (Испания) и интернационалния шампионат „ Андалусия къп “

Българките Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова завоюваха седем медала (три златни и четири сребърни) на финалите на обособените уреди при дамите на шампионата Гран При по художествена гимнастика в Марбея, оповестиха от Българска федерацияхудожествена гимнастика.

Стилияна Николова е първа на обръч с 32.500 точки, първа на бухалки с 29.750 точки и втора на топка с 28.450.

Ева Брезалиева стана шампионка на лента с 29.000 точки, взе сребро на обръч с 30.800 и на бухалки с 28.100 точки, а на топка остана четвърта с 27.800 точки, откакто имаше излизане на уреда отвън терена.

Боряна Калейн игра единствено на финала на лента, където позволи неточност и остана втора с оценка 27.350 точки.

И трите българки позволиха много грешки в композициите си, които към момента не са отработили изцяло поради измененията поради новия устав.

При девойките Елвира Краснобаева завоюва многобоя, и надпреварите на топка и лента, както и бронз на бухалки. Дара Стоянова остана втора при събраните оценки, само че добави злато на бухалки. В тази категория се играха по три уреда.

В Испания българският отбор, в състав Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова, извърши демонстративно комбиниране с три ленти и две топки, защото няма отборна конкуренция.

Турнирът в Марбея бе отлична подготовка за националния ни тим, на който предстоят София Къп сред 1 и 3 април и Световната купа в столицата от 8 до 10 април.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР