Общо 16 153 деца в Пазарджишко са тествани за ковид-19

...
Общо 16 153 деца в Пазарджишко са тествани за ковид-19
Коментари Харесай

Тестваха 16 хиляди ученици, само един е положителен

Общо 16 153 деца в Пазарджишко са тествани за ковид-19 през днешния ден, с цел да се върнат още веднъж в класните стаи, като единствено един е дал позитивен резултат, оповестиха от Регионалното ръководство по образованието (РУО). Бързото проучване по щадящ способ - със слюнка, е направено на 6492 малчугани от началния стадий и на 9661 от 5 до 12-ти клас. Позитивната проба е на младеж от гимназиалния курс.

Осигурени са проби за всички възпитаници, чиито родители са попълнили заявления за единодушие децата има да преминат през такава инспекция, допълниха от РУО.

Припомняме, че от през днешния ден бе дадена опция учениците да се върнат в учебно заведение, само че при изискване да бъдат тествани от време на време, като се изключи тези, които са прекарали скоро ковид-19 или са имунизирани. За неотговарящите на изброените условия се чака да бъде обезпечена опция да продължат на онлайн образование.
Свързани вести Министър Кацаров: Колко възпитаници ще се върнат в клас взема решение МОН ВИДЕО Училища и родители си поделят разноските за проби за възпитаници над 5. клас Предлагат бързи антигенни проби за учениците До на следващия ден в 11 ч. родителите на деца от 5. до 12. клас споделят съгласни ли са с тестване
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР