Общо 15 тона храни с изтекъл срок на годност, които

...
Общо 15 тона храни с изтекъл срок на годност, които
Коментари Харесай

Откриха 15 тона негодни храни в търновски склад

Общо 15 тона храни с изминал период на валидност, които бяха открити в склад на компания във Велико Търново, са извозени в инсениратор и унищожени. Това разгласи доктор Станимир Спасов, началник на регионалната Дирекция по сигурност за храните в остарялата столица. Складът, в който при взаимна акция на контролните органи бяха открити негодни храни, остава под наблюдаване, написа в. "Труд ".
На 12 юни Районната прокуратура във Велико Търново образува досъдебно произвеждане за това, че за интервала от юли 2017 до април тази година са излъгани купувачи по отношение на качеството на предлаганите артикули.
След сигнали за преетикиране на храни с изминал период на валидност и разпространяването им в комерсиалната мрежа, в сладкарници и хлебозаводи, бяха подхванати дейности от Министерство на вътрешните работи и контролните органи по сигурност на храните за инспекция на сигналите.
Извършена бе инспекция в склада на въпросната компания от чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР във Велико Търново, взаимно със чиновници от Областна дирекция по сигурност на храните и експерт по компютърни техники и технологии.
При акцията бе открито, че в склада се съхраняват огромно количество хранителни артикули с изминал период на валидност, артикули на чиито опаковки са сменени стикерите, указващи трайността, отпечатани стикери и етикети за хранителни артикули, както и компютърна техника, на която са били отпечатвани новите стикери и етикети.
Става въпрос за над 30 артикула- сухи млека, шоколадов фондан, магарини, яйчен меланж и други, чието количество е към 15 тона. Престъплението е по член 232, алинея 2, б. Б във вр. с алинея 1 от Наказателния кодекс и планува отнемане от независимост до две години или пробация. Разследването по делото продължава под управлението на Районната прокуратура във Велико Търново.
„ Въпреки, че негодната продукция в шокиращото количество бе открита преди два месеца, унищожаването и се забави поради акцията по очистване на заболели от чума животни през юли.
Фирмите, които имат позволение да унищожават храни, бяха заети със незабавното превозване на убитите животни от Странджанско до екарисажите в Южна България “, обясниха работещи по случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР