Общо 15 дървета от различни европейски страни участват в надпреварата

...
Общо 15 дървета от различни европейски страни участват в надпреварата
Коментари Харесай

Избираме европейско дърво на 2019 г.

Общо 15 дървета от разнообразни европейски страни вземат участие в конкуренцията за наградата " Европейско дърво на годината " . Гласуването стартира през днешния ден и ще продължи до 28 февруари.

Миналата година за установяване на спечелилите бяха подадени 200 000 гласа. В тазгодишното девето издание се чака още по-голям интерес, защото в състезанието за първи път взимат присъединяване Франция и Холандия.

Дърветата участници са на възраст сред 65 и 500 години.

На страницата на състезанието - https://www.treeoftheyear.org/Home - може да се научи повече за техните истории - дървета, имащи своето място в исторически събития; дървета, обединили общностите си при прекъсване на проекти за изграждане на пътища или сгради; както и на дървета, станали очевидци на доста значими събития, оставили отпечатък върху живота на обитаеми места и хората в тях.
 300-годишен дъб от Трънско стана
300-годишен дъб от Трънско стана " Дървото с корен "

Ще показа България в интернационалния конкурс " Европейско дърво на годината 2019 "

Историята на българския участник - вековния цер край църквата в трънското село Рани луг - можете да намерите на следната страница: https://www.treeoftheyear.org/Bulgaria

През последната седмица на гласуването - 22-28 февруари - резултатите ще бъдат скрити и поддръжниците на състезанието няма да виждат настоящото класиране. Гласуването става посредством избор на две дървета и потвърждаване посредством активиране на получена на електронния адрес връзка.

Победителите ще бъдат оповестени на Церемонията по награждаване на 19 март в Брюксел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР