Общо 1491 литра бензин и дизел задържаха митническите служители от

...
Общо 1491 литра бензин и дизел задържаха митническите служители от
Коментари Харесай

Митничари откриха близо 1500 литра гориво в склад в Русе

Общо 1491 литра бензин и дизел задържаха митническите чиновници от бранш „ Оперативен надзор “, отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница Русе.

Митническите инспектори взаимно със чиновници на ГПУ-Русе ревизирали частен склад в Русе. В помещението са открити 94 туби, съдържащи течност с аромат на нефтопродукт.

След направена документална инспекция и осъществено премерване на типа и количеството гориво, митническите инспектори установяват съществуването на 1083 л бензин и 408 л дизел. Само за част от горивата са показани документи за заплатен и начислен данък.

Горивото е конфискувано. Взети са проби за лабораторен разбор и следва да се откри дали показаните документи са съотносими към част от наличното гориво и за каква част от откритите туби не са предоставени акцизни документи.

Съхранението на акцизни артикули – енергийни артикули без документи за заплатен, начислен или гарантиран данък съставлява административно нарушаване по член 126 от ЗАДС, напомнят от Агенция " Митници ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР