Общо 149 души са се удавили в морски води край

...
Общо 149 души са се удавили в морски води край
Коментари Харесай

Общо 149 са се удавили в Гърция тази година

Общо 149 души са се удавили в морски води край Гърция сред 1 януари и 24 юли, съгласно данни на бреговата защита на страната, съобщи БГНЕС.
Повечето удавяния се случват на разстояние до 10 метра от брега, като относително малко са регистрирани оттатък 50 метра от сушата, оповестяват от гръцката брегова защита.
Новите данни станаха обществено известни и поради предизвестията на здравните специалисти към хората да проявят по-голяма нерешителност, когато плуват, на фона на известия за 413 смъртни случая от удавяне през предходната година - повече от тези в близка Италия, която е с население шест пъти по-голямо от това на Гърция.
Броят на доказаните смъртни случаи от удавяне в морски води през предходната година в действителност е 294, гласи формалната статистика.
Говорителят на гръцката брегова защита Никос Лагадианос съобщи пред Атино-македонската осведомителна организация, че плувците не би трябвало да бъдат уплашени, а внимателни. " Не би трябвало да се опасяваме от морето, само че би трябвало да почитаме неговите закони ", сподели той.
Според Гръцкия институт за здраве и сигурност на труда огромен проблем са плувците, които надценяват качествата си. От там поучават хората в никакъв случай да не плуват сами, да не плуват, в случай че са в неприятно физическо или психическо положение, да чакат три часа след тежко хранене и в никакъв случай да не плуват под въздействието на алкохол или опиати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР