Общо 14 законопроекта е внесло служебното правителство в Народното събрание

...
Общо 14 законопроекта е внесло служебното правителство в Народното събрание
Коментари Харесай

Служебното правителство предлага на парламента: Намалете скоростта по магистралите на 130 км/ч.

Общо 14 законопроекта е внесло служебното държавно управление в Народното събрание в границите на мандата си от началото на месец април до момента. Сред текстовете, препоръчани от кабинета, са основни стъпки за въвеждане на еврото , както и промени в интерес на пътната сигурност и облекчения за бизнеса.

През месец юни Министерският съвет утвърди и внесе в Народното събрание Закона за въвеждане на еврото в Република България . Приемането на този закон е с голямо значение за практическата подготовка за присъединение на страната ни към еврозоната, което е и измежду главните цели на служебното държавно управление. Той е главен фактор за гладкото и безпроблемно въвеждане на еврото. Колкото по-скоро се одобри законът, толкоз по-голяма предвидимост ще се даде на жителите, бизнеса и администрацията във връзка с техническите аспекти от подготовката за еврото.

Законопроектът дефинира правилото за отбрана на потребителите, правилото на осведоменост, правилото на успеваемост и изгодност , правилото на бистрота и правилото на последователност и автоматизирано превалутиране на суми от левове в евро. С него се уреждат и разпоредбите за превалутиране и закръгляване, вкарва се интервал за двойно обозначаване на цените на артикули и услуги, както и на двойно обращение на двете валути, с цел да се подсигурява високо равнище на бистрота на процеса и да се сътвори опция за акомодация на обществото. Същевременно се регламентира и процедурата по разпространяване на новата валута и обмяната на банкноти и монети от левове в евро.

Приемането на Закона за въвеждане на еврото в Република България ще спомогне за готовността на страната ни да стане пълновръстен член на еврозоната , с което България ще получи глас при образуването на всички значими решения.

Служебното държавно управление предложи значими промени в Закона за придвижването по пътищата , които плануват да се понижи оптимално позволената скорост от 140 на 130 км в час. За следенето на скоростта в бъдеще се възнамерява да бъдат употребявани и камерите на ТОЛ-управлението . Високата скорост е една от аргументите за тежки ПТП, а понижението й би способствало за ограничение на травматизма. Със законопроекта се регламентира и съответно обвързване към стопаните на пътя с оглед възстановяване на организация на придвижването след строително-ремонтни действия. Това значи, че те ще бъдат задължени навреме да отстраняват краткотрайни пътни знаци, както и да заменят повредените знаци.

По-добро взаимоотношение сред институциите и типовете информационни канали, с които жителите ще достъпват телефон 112 , се обезпечават посредством препоръчаните промени в Закона за Националната система за незабавни повиквания с обединен европейски номер 112. С текстовете се вкарват нови връзки за предаване на информация към незабавния телефон, като глас, видео, текст в действително време. Целта е да се обезпечи качествена европейска услуга за оказване подпомагане на жителите при нужда от помощ и повишение обсега на предоставяната услуга в сходство с напредъка и развиването на новите технологии. Това ще обезпечи и равносилен достъп на хората с увреждания. Същевременно ще се преодолеят пречките в връзката сред центровете 112, службите за незабавно реагиране и екипите на мястото на случая.

Предложените промени в Търговския закон засягат от една страна основаването условия за бърза разпродажба на сдруженията . Целта е да се облекчат редът и изискванията за преустановяване на бизнеса най-много на дребни и микро предприятия, които са преобладаващи у нас. Както изискванията за започване на бизнес, по този начин и тези за преустановяване са измежду най-важните условия за поощряване на вложенията у нас. От друга страна се планува основаването на условия за презгранични преобразувания – обединение и делене на сдружения от разнообразни страни членки на Европейски Съюз, а също и за пренасяне на активността и седалището на сдружение от една страна членка в друга страна членка на Европейски Съюз. Това ще насърчи както развиването на вътрешния пазар на Европейски Съюз и свободата на определяне, по този начин и вложенията у нас, а също и ще отвори нови пазари на българските сдружения в Европейски Съюз.

Паралелно с импортираните законопроекти, продължава подготовката и на други законопроекти, в това число Законопроектът за неплатежоспособност на физическите лица. Т.нар. „ Закон за безконечния дебитор “ предлага правна уредба на производството по неплатежоспособност на физическите лица, което включва погасителен проект, разпродажба на имуществото, както и произвеждане по неплатежоспособност при липса на приходи и имущество на физическите лица.

Жител към кмета на Поморие: На жителите в действителност взе да им писва! Няма улично осветяване!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР