Общо 14 проектни предложения са подадени по Оперативна програма Околна

...
Общо 14 проектни предложения са подадени по Оперативна програма Околна
Коментари Харесай

Нено Димов: 14 проектни предложения са подадени по ОПОС за противодействие на свлачища

Общо 14 планови оферти са подадени по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 г “. за даване на безплатна финансова помощ за предварителна защита и противопоставяне на свлачищните процеси и за ограничение на риска от тях.

Това стана ясно от писмен отговор на депутатски въпрос на министъра на околната среда и водите Нено Димов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От 14-те планове оферти 3 са оттеглени, а други 3 са с завършила оценка и подписани контракти за даване на безплатна финансова помощ. Останалите 8 към момента са в развой на оценка. Сред утвърдените за финансиране планове е този на Агенция „ Пътна инфраструктура “, която ще разполага с 3 325 623 лв. за „ Превенция и противопоставяне на свлачищните процеси по републиканската пътна мрежа “.

Безвъзмездно финансиране ще получи и община Луковит, която ще може да укрепи свлачището на пътя за Регионалното хранилище за твърди битови боклуци, за което ще й бъдат отпуснати 649 733 лв..

Министерството на районното развиване и благоустройството пък ще получи 2 500 924 лв. за превантивни действия по създаване и възобновяване на контролно-измервателни системи в регистрирани свлачищни региони. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР