Общо 14 души от пострадалите при верижните катастрофи на автомагистрала

...
Общо 14 души от пострадалите при верижните катастрофи на автомагистрала
Коментари Харесай

Четирима от пострадалите на магистрала "Тракия" остават в тежко състояние

Общо 14 души от потърпевшите при верижните произшествия на автомагистрала „ Тракия " са настанени в УМБАЛ „ Св. Анна " (Окръжна болница). От тях четирима са в по-тежко положение. Те са в реанимация в тежко положение и не може да се изключи заплахата за живота им. Това разгласи пред „ Фокус " доктор Славчо Близнаков, изпълнителен шеф на УМБАЛ " Св. Анна ".

По думите му, единият пациент има строшаване на шийни прешлени, с увреждане на гръбначния мозък и неговото положение е доста тежко.

„ Има две дами с черепно-мозъчни контузии, при които са вероятни затруднения. Има жена с контузия на сърце, гръдно-коремна контузия. Настанен в болничното заведение е и юноша със строшаване на бедро и предмишница, което също е тежка контузия ", посочи доктор Близнаков.

Всички са нормализирани и положението им е предвидимо. В момента се организират лечебните мероприятия.

„ Взаимодействието с екипите на Спешна помощ беше извънредно положително, както и цялостната организация на екипите на болничното заведение. 14 души наред с останалата активност в болничното заведение ме кара да се гордея с личния състав, с лекарите и сестрите. 14 души е извънредно огромно натоварване и екипите се оправиха чудесно ", сподели още доктор Славчо Близнаков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР