Общо 134 държави, които представляват 98 на сто от световната

...
Общо 134 държави, които представляват 98 на сто от световната
Коментари Харесай

98% от държавите в световната икономика разработват дигитални версии на националните си валути

Общо 134 страни, които съставляват 98 на 100 от международната стопанска система, сега създават цифрови версии на своите национални валути или са в развой на въвеждането им. Това сочат резултатите от изследване, извършено от организацията Атлантически съвет - изчерпателен център, основан в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Повече от половината от плановете са в напреднал стадий - във фаза на тестване на дадена цифрова валута или даже в развой на въвеждане.

В Китай, да вземем за пример, цифровият юан (e-CNY) сега се употребява пробно от 260 милиона души в 25 града. Европейската централна банка от 6 месеца работи по подготовката за въвеждане на цифрово евро.

Всички страни от групата на най-големите стопански системи в света (Г-20), като се изключи Аржентина, сега се намират на избран стадий от процеса на разработка и въвеждане на цифрова валута. Бахамските острови, Ямайка и Нигерия към този момент напълно са въвели потреблението на цифрови валути.

Съединени американски щати обаче са измежду страните, които от ден на ден изостават при създаването на цифрова национална валута, показват създателите на изследването, извършено от американския Атлантически съвет.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР