Общо 13 полицаи са получили наказания след протеста срещу БФС

...
Общо 13 полицаи са получили наказания след протеста срещу БФС
Коментари Харесай

13 полицаи са получили наказания след протеста срещу БФС през ноември 2023 г.

Общо 13 служители на реда са получили санкции след митинга против БФС през ноември. Това заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов, представен от Нова телевизия.

Четирима от тях са уволнени, а на 9 са наложени дисциплинарни санкции за период от една година.

След осъществена инспекция е открито, че те са надвишили полицейските си пълномощия. Униформените, които са освободени от поста си, са употребявали несъразмерна мощ при задържането на протестиращи. Сред тях има и полицейски ръководители, които няма да продължат да работят в Столична дирекция на вътрешните работи, безапелационни са от вътрешното ведомство.

Проведени са диалози с всеки един от осъдените. По думите на ст. Комисар Николов, те обяснили, че в един миг " са прегорели " и са се подвели по страстта на хората против тях, както и от бурните дейности по отношение на тях. Така се стигнало до експанзията.

В същото време министър председателят Николай Денков дефинира като стеснителен знак фактът, че всички осъдени служители на реда са от едно звено. " Трябва да се вземат организационни ограничения. Отново ясно да бъде дефинирано на служителите на реда какво могат и какво не могат. По никакъв метод не могат да реализират принуждение над жители, които не демонстрират такова в противоположна посока ", акцентира той.

В момента се прави инспекция от Дирекция " Инспекторат ", след която е допустимо да има още осъдени. А със заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи - служителите на реда ще бъдат от време на време обучавани.

" Преди митинга в София е взето решение служителите на реда да не носят боди камери ", акцентира шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Причина за това е, че съгласно органите на реда, тези устройства, които се закрепват за ревера на чиновниците, стават доста лесна чупеща се движимост при сблъскване с навалица.

Припомняме, че от през днешния ден служителите на реда в Бургас, по време на работа, ще употребяват така наречен боди камери. Решението беше взето след извършено национално заседание с управителния състав на Министерство на вътрешните работи. То влиза със заповед на директорa на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов.

Освен това ще бъде засилен и инструктажът на екипите, застъпващи в наряд.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР