Общо 13 жени и девойки (7 жени и 6 девойки)

...
Общо 13 жени и девойки (7 жени и 6 девойки)
Коментари Харесай

Над дузина българки ще се боксират на турнира Балкан

Общо 13 дами и девойки (7 дами и 6 девойки) ще вземат присъединяване в мощния боксов шампионат "Балкан ", който ще се организира от 18-ти до 22-ри октомври в зала "Дианабад " в София. За неговото трето издание ще дойдат общо 140 състезателки от 21 страни, което ще бъде връх за шампионата, защото през предходната година за надпреварата се явиха общо 81-а дами боксьори, което ясно демонстрира растящата известност на събитието.

За жал международната и европейска шампионка Станимира Петрова ще пропусне конкуренцията поради претърпяна интервенция за унищожаване на сливиците.

източник: Бончук Андонов

За сметка на това европейската шампионка и бронзова медалистка през 2016-та година Деница Елисеева (60кг) съобщи, че е окуражена да покаже всичко, на което е способна.

Златислава Чуканова (54кг.), която е носителката на купа "Балкан " за 2016-та година пък съобщи, че шампионатът има особено място в сърцето й и ще се опита да дублира триумфа си.

За златото в своите категории също ще се боксират и трикратната европейска шампионка при девойките Еми-Мари Тодорова (48кг.) и европейската вицешампионка Аслъхан Мехмедова (60кг.).

Голямата цел пред всички наши девойки, обаче, е идното Световно състезание за девойки, което ще се организира през ноември в Индия. За него старши треньорът Петър Лесов е повикал още три девойки: европейската шампионка Горяна Стоева (51 кг.), Пламена Иванова (54 кг.) и бронзовата медалистка от европейското състезание за 2016-та година Мелис Йонузова (69 кг.).

След шампионата "Балкан " родните девойки ще вземат участие и на Държавното състезание в Пловдив, което ще се организира от 1-ви до 4-ти ноември, а в София от 6-ти до 16-ти ноември девойките ще проведат своя предварителен лагер за международното състезание в Индия.

Ето и състава на България за шампионата "Балкан ":

Жени:

48 кг - Севда Асенова

51 кг - Габриела Димитрова и Венелина Поптолева

54 кг - Златислава Чуканова и Розалия Пайчева

60 кг - Деница Елисеева

64 кг - Джоана Нуамеруе

Девойки:

48 кг - Еми-Мари Тодорова

51 кг - Мартина Маринова и Дона Живкова

54 кг - Пламена Иванова

60 кг - Аслъхан Мехмедова

69 кг - Мелис Йонузова

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР