Общо 12 клуба с над 30 формации се включиха в

...
Общо 12 клуба с над 30 формации се включиха в
Коментари Харесай

Международен футболен турнир за деца „Dunav Cup“ се проведе Русе

Общо 12 клуба с над 30 обединения се включиха в първото издание на Международния футболен шампионат за деца „ Dunav Cup “ в Русе

Той се организира в интервала 6 – 8 май и бе проведен от ФК „ Дунав “.

Близо 90 срещи бяха изиграни, като състезателите бяха разграничени в 5 възрастови групи - от 2011 до 2015 година.

Награждаването се организира на 8 май и при него бяха отличени освен най-добре представилите се тимове, само че и обособени състезатели, които сграбчиха статуетки в категориите „ най-хубав вратар “, „ най-хубав нападател “ и „ най-ценен състезател “.

Финалното класиране дефинира първо място при н. 2011 и н. 2012 за момчетата от „ Дунав “ (сини).

При 9-годишните огромната купа сграбчи тим „ Болярчета “ (Велико Търново), а при 8-годишните - румънските състезатели от „ Прогресул “.

Най-малките футболисти в шампионата бяха едвам на 7, като при тях първо място заеха „ Делфините “ от Варна, които в трите дни на шампионата съумяха да вкарат 24 гола на противниците си.

Специален посетител на финалните мачове от „ Dunav Cup “ бе кметът Пенчо Милков, който имаше опцията да награди някои от най-хубавите тимове. Той поздрави домакините за отличната организация и им пожела шампионатът да стане годишен.

Турнирът се поддържа от районното поделение на Румънската федерация по футбол в Гюргево и Българския футболен съюз. Една от концепциите е идващото издание на шампионата да се играе на две местоположения – в Русе и Гюргево, като се разшири още повече географията на надпреварата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР