Общо 12 държави, сред които САЩ и няколко европейски страни,

...
Общо 12 държави, сред които САЩ и няколко европейски страни,
Коментари Харесай

12 държави призоваха хутите да спрат с атаките в Червено море

Общо 12 страни, измежду които Съединени американски щати и няколко европейски страни, излязоха с предизвестие към йеменските бунтовници хути за съществени последствия, в случай че продължат техните офанзиви в Червено море.

В четвъртък Австралия се причисли към предизвестията на Съединени американски щати, Канада, Германия, Италия, Англия, Нидерландия, Белгия, Дания, Япония, Нова Зеландия и Бахрейн, съгласно които " противозаконните, неприемливи и изцяло дестабилизиращи " офанзиви пречат на международната търговия.

Какви тъкмо ще са последствията не се загатва, само че не е изключено това да значи съдружниците да стартират да нанасят удари на територията на Йемен.

" Отправяме напълно ясно обръщение. Призоваваме за неотложно прекъсване на нападенията и освобождение на непозволено арестуваните плавателни съдове и екипажи, " се споделя в общата позиция.

Тя беше оповестена единствено няколко часа откакто минимум 100 души починаха при двойни детонации в Иран, които увеличаха напрежението в Близкия Изток и породиха страхове за разгръщане на споровете в района.

Опасенията са, че нападенията в региона на Червено море, където се реализира 15% от международната търговия, ще нарушат доставките на нефт и ще доведат до растеж на цените на суровината.

Самите бунтовници се афишират в поддръжка на “Хамас ” и от ноември насам се счита, че стоят за минимум 20 офанзиви на търговски кораби с ракети, дронове, лодки и хеликтопери, като почтено настояват, че плавателните съдове са свързани с Израел.

Последното сходно нахлуване беше в сряда, когато хутите хутите потвърдиха, че са направили офанзива против транспортен съд, който по първична информация не е обвързван с Израел по никакъв метод.

Военен представител на придвижването съобщи, че казусът е бил, че последна точка на пътуването му е била израелско пристанище.

Нападенията против комерсиалното мореплаване беше измежду тематиките на телефонен диалог сред държавния секретар на Съединените щати Антъни Блинкен и английския външен министър Дейвид Камерън в сряда.

В четвъртък Блинкен потегля на нова обиколка в Близкия изток, която се чака да включва и посещаване в Израел.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР