Общо 12 005 молби за енергийни помощи са подадени в

...
Общо 12 005 молби за енергийни помощи са подадени в
Коментари Харесай

Малко над 12 000 са подадените заявления за помощи за отопление в област Видин

Общо 12 005 молби за енергийни помощи са подадени в област Видин. Крайният период за подаване на заявките изтече на 31 октомври. Към момента енергийни помощи са отпуснати на 9710 фамилии, направените отводи са 1904, а 391 молби са в развой на обработка, заяви директорът на Регионална дирекция " Социално подкрепяне " - Видин Венцислав Боянов пред Българска телеграфна агенция.

По думите му помощта се изплаща в пари, а жителите имат опция да избират дали помощта да бъде за прилагане на твърдо гориво или за електрическа енергия. След края на отоплителния сезон се прави информация дали лицето е заплащало постоянно употребяваната ел. сила с отпуснатите за задачата средства. От всичките 12 005 заявления-декларации за ел. сила са подадени единствено 877, посочи той.

Най-честите аргументи за отвод са по-висок приход и съществуване на две жилища, които са опция за спомагателен приход, уточни Венцислав Боянов.

Размерът на помощта за сегашния отоплителен сезон е 547 лв., като изплащането става в месеца след приемане на утвърждение. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР