Общо 1177 нелегални мигранти са заловени в Турция в рамките

...
Общо 1177 нелегални мигранти са заловени в Турция в рамките
Коментари Харесай

През Рамазан байрам: Над 1000 нелегални мигранти заловиха в Турция

Общо 1177 незаконни мигранти са хванати в Турция в границите на интервенция Щит-19 (Калкан 19) през първите пет дни на ваканцията за мюсюлманския празник Рамазан байрам, заяви турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в профила си в обществената мрежа " Екс ".

Във връзка с 9-дневната почивка за Рамазан байрам в Турция са подсилени полицейските екипи и е засилен контролът на мобилните пунктове за надзор на миграцията и на придвижването на колите в 30 от огромните градове в страната, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Нахиде Дениз.

Извършена е инспекция на самоличността на общо 22 707 чужденци. При 1177 души е открито, че са незаконни мигранти. Те са предадени на миграционните служби в съответните окръзи за връщане назад.

Операциите под кодовото наименование Щит-19 са били осъществени на 6, 7, 8, 9 и 10 април, в коодинация с валийствата и Дирекциите за ръководство на миграцията, взаимно с екипи на полицията, жандармерията и бреговата защита.

Общо 162 мобилни миграционни пункта са основани в 30 огромни града в Турция, като 130 са в мегаполиса Истанбул, осведоми ТРТ Хабер.

“Ще продължим без спиране интервенциите против противозаконната миграция и противозаконния трансфер на мигранти във всички окръзи на страната. Няма да позволим на трафикантите да трансфорат страната ни в цел и директен маршрут на противозаконната миграция”, уточни турският вътрешен министър.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР