Общо 100 милиона евро е бюджетът по мярка 7 "Основни

...
Общо 100 милиона евро е бюджетът по мярка 7 "Основни
Коментари Харесай

Отделят 100 милиона евро за инфраструктура по Програмата за развитие на селските райони

Общо 100 милиона евро е бюджетът по размер 7 "Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони " през 2018 година, оповестиха от МЗХГ.

Петдесет милиона евро са планувани за строителство и рехабилитация на улици и тротоари; 10 000 000 евро - за създаване и възобновяване на площи за необятно публично ползване; толкоз са планувани и за ремонт, и съоръжение на общински здания за възстановяване на тяхната енергийна ефективност; 7 500 000 евро са за ремонт и съоръжение на учебни заведения и професионални гимназии; 5 000 000 евро за ремонт и съоръжение на детски градини.

Сумата за създаване на закрита спортна инфраструктура е 7 500 000 евро, в това число оборудването и/или обзавеждането й в главно или приблизително учебно заведение. Общо 10 000 000 евро са създаване, реорганизация, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на спортна инфраструктура

Приемът по мярката се чака да започва на 7 или 8 март, като ще продължи 120 дни. Проектите ще бъдат одобрявани електронно, през ИСУН /Информационна система за ръководство и наблюдение/, като министър Порожанов е призовал кметовете да са доста деликатни при правенето на документите, тъй като корекции няма да бъдат вероятни след затварянето на приема.

Порожанов прикани общините да вземат участие в разяснителната акция, която е почнала министерството взаимно с Държавен фонд "Земеделие ". Предстоят срещи в градовете Враца, Велико Търново, и Стара Загора, като на кръглите маси са поканени всички общини, които осъществят планове по програмата към сегашния миг.

Министър Румен Порожанов е уверил кметовете, че индикациите, които се получават по време на българското председателство на съвета на Европейски Съюз е, че Общата селскостопанска политика ще резервира своето съответно финансиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР