Общо 10 843 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните

...
Общо 10 843 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните
Коментари Харесай

Близо 11 000 ваксини са поставени в мобилните пунктове за 9 уикенда

Общо 10 843 ваксини против COVID-19 са сложени в мобилните имунизационни пунктове в София през миналите 9 уикенда, оповестяват от Столичната община. 

Кампанията, проведена по самодейност на кмета София Йорданка Фандъкова от общината и СРЗИ беше открита на 29 май т.г. с изнесени мобилни кабинети за хората да могат в комфортно време да слагат своята ваксина като задачата беше увеличение на броя имунизираните на територията на Столична община. 

През миналата събота и неделя общо 1290 души са се имунизирали в мобилните пунктове в комерсиалните центрове – в The Mall, " България Мол ", " Парадайс ", " Сердика център " и " Ринг Мол ", както и в Културния дом в кв. " Дружба " и в Народно читалище " Асен Златаров " в кв. " Христо Ботев ".

През работните дни на седмицата имунизации се правят в общинските ДКЦ-та. От 17 май т.г. досега там са сложени над 11 302 ваксини против COVID-19 от всички позволени от Европейски Съюз типове.

Близо 100 души от две компании се възползваха от самодейността на Столична община за слагане на ваксини на място на искащите чиновници от компании и предприятия. Екипи от общинските ДКЦ-та посещават на място компаниите и имунизират хората против COVID-19. Заявили да употребяват препоръчаната от Столична побщина услуга са също и компании от " Бизнес парк София ".

На уеб страницата на Контактния център на Столична община е оповестено заявление, което шефовете на компаниите могат да попълнят, с цел да заявят, че желаят имунизационен екип да ги посети на място. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР