Общо 10 841 деца, които са отпаднали или никога не

...
Общо 10 841 деца, които са отпаднали или никога не
Коментари Харесай

10 841 деца, отпаднали или никога незаписвани в училище, установиха в Пазарджишка област

Общо 10 841 деца, които са отпаднали или в никакъв случай не са били записвани в учебно заведение, откриха на територията на Пазарджишка област специалистите от РУО (Регионалното ръководство по образование) след засичане с масивите на ГРАО.

Създадените взаимни екипи от 717 специалисти от РУО на МОН, дирекция „ Социално подкрепяне ”, Агенцията по заетостта, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, учебните заведения и детските градини към този момент започнаха работа по определяне и търсене на необхванатите в образователните заведения малчугани на възраст сред 5 и 16 години, като съгласно предварителните информации максимален е техният брой в общините Пазарджик, Пещера и Септември.

Членовете на комисиите би трябвало да обходят 591 адреса, на които ще търсят отпаднали от просветителната система през 2016 година възпитаници. 5838 пък са децата, които са напуснали учебно заведение преди 2016 година, 4412 са тези, които в никакъв случай не са били записване за образование в забавачките или учебните заведения. За основаване на ефикасна организация кметовете на общини са определили 71 региона на територията на 12-те общини в Пазарджишка област и е основан екип за всеки един регион.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР