Общността от хора, които се обявяват против ваксините и отказват

...
Общността от хора, които се обявяват против ваксините и отказват
Коментари Харесай

37 души в Европа са починали от морбили тази година

Общността от хора, които се афишират срещу имунизациите и отхвърлят да предпазят децата си от заболявания, за които бяхме не запомнили, че съществуват, дава нов живот на тези болести и лишава този на човешки същества.

Само през първите шест месеца на 2018 година са регистрирани 41 000 случая на болни от морбили (дребна шарка) в Европа. За съпоставяне, през цялата 2017 година случаите са на половина - 23 927 инфектирани с вируса. Починалите от болестта през първото полугодие на 2018 година са 37.

Директорът на Италианското общество по педиатрия, доктор Алберто Вилани, разяснява пред NBC, че единствено преди пет или 10 години е било немислимо хора да умират от морбили, защото заради всеобщото използване на имунизациите против болестта, то е било рядко срещано.

Дребната шарка е мощно заразна, а най-уязвими са дребните деца - през 2016 година в международен мащаб умрелите от морбили са 89 780, като множеството от тях са дечица под петгодишна възраст. Силно застрашени са и бебетата, които към момента са прекомерно дребни, с цел да им бъде сложена имунизацията. Така решението на родителите да не имунизират своето дете заплашва живота и на непознатите.

За да не бъдат допускани сходни епидемии, е належащо най-малко 95% от хората в обещано общество да бъдат имунизирани против болестта. Същевременно, съгласно Световната здравна организация (СЗО), в някои елементи на Европа сега са имунизирани по-малко от 70%.

Анка Падурару от Европейската комисия в Брюксел споделя пред NBC, че точно това е главният фактор, водещ до епидемията и е неприемливо през XXI век да страдаме от заболяване, което можеше и трябваше да бъде отстранено.

Морбили се смяташе за такова в Съединени американски щати, само че и там случаите зачестяват, заради внасяне на болестта от заразили се оттатък Океана хора. През 2017 година Центровете за надзор на болесттите в Съединени американски щати са открили, че 70% от новите случаи на болест с дребна шарка в страната засягат точно неимунизираните пациенти.

Всичко това не агледен образец по какъв начин една недобросъвестна публикация в научно списание може да докара до гибелта на доста хора. Движението против имунизациите поражда точно след такава обява - тази на някогашния лекар Андрю Уейкфийлд, чиито изказвания, че имунизацията против морбили, паротит и рубеола предизвиква аутизъм, са безапелационно отхвърлени от цялата научна общественост като лъжливи. Вредата от изказванията на Уейкфийл обаче се ускорява и следва да берем горчивите плодове от нея и за в бъдеще.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР