Общността на сертифицирани трейнъри по програмата на Google се увеличи

...
Общността на сертифицирани трейнъри по програмата на Google се увеличи
Коментари Харесай

Нови 15 български учители стават сертифицирани трейнъри и технологични лидери

Общността на сертифицирани трейнъри по програмата на Гугъл се усили с още 15 водачи, измежду които зам.-директори и учители от градовете София, Пловдив, Русе, Бургас, Кюстендил, Гоце Делчев, Вършец, Хасково и Казанлък. Така общият брой на Гугъл сертифицирани трейнъри в България към този момент е 45.

" България е на водещо място по брой Гугъл сертифицирани обучители в Централна и Източна Европа ", оповестява Център за креативно образование, учащ учителите на работа с цифровите технологии и нови способи на преподаване. Това е единствено една от новаторските стратегии на Центъра, който работи с специалисти от целия свят и интегрира интернационалния опит с учебни заведения и детски градини в България.

Програмата за подготовка за Гугъл Certified Trainer на Център за креативно образование съществува от 2021 година До момента в програмата са минали 4 випуска, а тази година за първи път програмата започва с толкоз огромен брой участници, които получиха опцията да поддържат връзка и онлайн в три присъствени сесии. В срещите бяха показани основни тематики като " Умения за представяне ", " Проектно основано образование ", " Моделът 1:1 " и " Електронни процеси ". С помощта на наставник участниците минават през стадии като дизайн, подготовка и осъществяване на действително обучение; снимане на видео, в което бъдещият трейнър показва работа с Гугъл приложение в клас и споделя своята мотивация да се сертифицира.

Гугъл сертифицираните трейнъри са софтуерни водачи в екипите на учебните заведения, от които са част. Те поддържат и въодушевяват своите сътрудници в потреблението на технологиите, с цел да създадат класните стаи по-ефективни, да подобрят резултатите на учениците и да развият лидерските си умения. Сертифицираните трейнъри образоват учители, вземат участие в основаването и реализирането на идейни планове, водят уъркшопи, подкасти, YouTube кaнали. Те стават част от интернационалната общественост на Гугъл трейнърите, в която имат опция за продан на информация с висока добавена стойност за придобиване на цифрова просвета.

" Определено поставихме основата да мога да повеждам образования и за възрастни. Надградих си и уменията в облачната платформа Гугъл Workspace и използването ѝ в образователния час. Обнадеждих се от данните, че има прогрес в дигитализацията на образованието. Щастлива съм да науча, че се вършат стъпки от учебните заведения в тази посока. " споделя Ирина Станчева, преподавател, придобил сполучливо квалификацията Гугъл Certified Trainer тази година.

Следващото издание на програмата ще се организира напролет и лятото на 2024 година То ще включва две кохорти за градовете Варна и София. Сроковете за кандидатстване ще бъдат оповестени от Център за креативно образование на уеб страницата им. A тазгодишният випуск от 15 учители и зам.-директори ще бъде показан на Националната конференция " Умения за нововъведения в образованието " на 24 и 25 ноември в Интер Експо Център в София. Там участниците ще се срещнат и с други софтуерни водачи, както и специфични посетители като проф. Галин Цоков - министър на образованието и науката; представители на Гугъл for Education, които ще показват отчета си " Бъдещето на образованието " ; Сорен Томсен - началник на въздействието на стратегиите на LEGO® Education, Дания; Толга Йълдъръм - управител на интернационалните стратегии за галактическо образование Space Camp Turkey и доста други. Регистрирайте се за конференцията тук:.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР