Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) традиционно организира

...
Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) традиционно организира
Коментари Харесай

Любителите на ЖП транспорта в България могат да участват в Европейски железопътен фотографски конкурс

Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) обичайно провежда Европейски железопътен фотографски конкурс, в който могат да вземат присъединяване и феновете на железопътния превоз в България. Целта на състезанието е да подтиква креативното мислене на пътуващите с трен и да популяризира позитивния имидж на железниците в Европа като резистентен и безвреден превоз, показани като неразделна част от една по-екологична, умна и обвързвана транспортна система.

Както всяка година, от изпратените фотографии ще бъдат отличени 12 фотоси, подчертававащи тематиката на фотографския конкурс, която тази година е отдадена на Европейската година на уменията и се назовава: „ Демонстриране на уменията на европейските железопътни фотографи “.

Желаещите да вземат участие в състезанието могат да изпращат своите фотографии на формалната интернет страница на CER на следния електронен адрес:. На този адрес участниците би трябвало да попълнят регистационна форма за състезанието, а за всяка от фотосите е належащо да бъдат посочени дата и място на снимане.

Крайният период за изпращане на фотосите е 1 октомври 2023 година

Фотографиите на печелившите участници ще бъдат оповестени на формалната интернет страница на CER () с посочени имена на фотографите и техните страни, като отличените в съревнованието ще получат парични награди.

През последните няколко издания на състезанието в отличените фотографии към този момент обичайно участват и български участници. Това е и едно от доказателствата, че при интензивно присъединяване възможностите на родните представители да бъдат определени измежду най-хубавите 12 се усилват, поради неповторимите фрагменти, които биха могли да дават.

Добър мотив за присъединяване в състезанието са и проведените атракционни пътувания с парен локомотив на 22 септември сред София и Мездра, на 23 септември сред София и Банкя, както и сред Горна Оряховица и Трявна във връзка отбелязването на 115 години от оповестяването на независимостта на България и 135 години от основаването на Българските държавни железници, откъдето могат да бъдат хванати подобаващи красиви фрагменти за фотоконкурс.

Участниците в състезанието би трябвало да се съобразят със следните условия:

В надпреварата се одобряват до пет фотографии, които са направени единствено в страните-членки на Европейския съюз и Албания, Босна и Херцеговина, Грузия, Северна Македония, Молдова, Черна гора, Норвегия, Сърбия, Швейцария, Турция, Украйна и Великобритания;

За присъединяване в състезанието ще бъдат одобрявани фотоси с висока резолюция (с широчина най-малко 1600 пиксела), като целесъобразен е водоравен jpeg формат;

Допуснатите фотоси не би трябвало да изобразяват съответно разпознаваеми влакове и търговски компании;

Фотографиите не би трябвало да изобразяват демонстриране на рисково или рисково държание, снимане на хора върху релси или в неразрешени зони;

Необходимо условие към участниците, е да имат всички права върху показаните фотографии, като подсигуряват, че те са техен автентичен труд, който не нарушава нечие авторско право;

При фотоси, на които участва разпознаваемо човешко лице, се изисква специфичното документално позволение на снимания. Получаването на позволение е обвързване на участника в състезанието, а разрешението се показва при положение, че фотографията бъде наградена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg