Общият устройствен план на община (ОУПО) е представата на жителите

...
Общият устройствен план на община (ОУПО) е представата на жителите
Коментари Харесай

​Започна разработването на Общия устройствен план на община Грамада

Общият организационен проект на община (ОУПО) е визията на жителите в каква община желаят да живеят, какво желаят да трансформират и да развият, по какъв начин да запазят скъпото и да отстранен ненужното и грозното, къде и какво може да се строи, от какви вложения имат потребност и по какъв начин могат да ги привлекат. ОУПO наподобява на личните ни проекти да създадем дом - мястото на стаите и на мебелите в тях, на градината и гаража - само че в мащаба на цялата община и на общото ни живеене.
Общият организационен проект на община Грамада се създава от екипа на компания УРБИКА - експерти в региона на урбанизма, екологията и инженерните мрежи. УРБИКА е профилирана в правенето на урбанистични и екологични разбори и концепции, схеми за пространствено развиване, общи и подробни устройствени проекти, интегрирани проекти и капиталови планове.
ОУПO е нужен, тъй като основава условия и благоприятни условия за развиване на обществото и стопанската система, както и за опазването на културното завещание и естественото благосъстояние за години напред. Защото подсигурява разпоредбите и правата на жителите и бизнеса във връзка с поземлената благосъстоятелност, стопира решенията на парче и преодолява даже дребните съседски разлики.
ОУПO дава основата за стабилно развиване на образа на общината и района за сегашните и за няколко бъдещи генерации.
С Общия организационен проект на общината се дефинират границите на териториите съгласно предназначението им и споделя какви действия могат да се правят там, какво може да се строи и по какъв начин парцелът може да се употребява. Той обезпечава екологичната съгласуемост сред застроените региони и земеделските, горските и предпазените зони. Дава опция да се възстановят повредените територии и да се развиват добре по-късно. Свързва локалната инфраструктура с националните и с европейските инфраструктурни коридори. Определя рамка, която акцентира, пази и развива стремежи от жителите образ на общината.
ОУПО визира живота на всеки гражданин, тъй като дефинира по какъв начин ще наподобява и по какъв начин ще се развива мястото, където живее.
ОУПО е инструмент за ръководство на обитаемоте места и след приемането му се трансформира в закон за развиването на територията за десетилетия напред.
Екипът на УРБИКА организира първите срещи с представители на общинската администрация, кметове и кметски наместници, с общински съветници, шефовете на учебното заведение и детската градина. На тях показа в детайли смисъла на Общия организационен проект и актуалното състояние в община Грамада.
За експертите от УРБИКА е значимо да чуят мненията на оптимално доста поданици на общината още в най-ранния стадий от подготовката на плана. Затова кани всички искащи да се причислят към това неофициално разискване. Така окончателният организационен проект ще дава отговор най-пълно на визията им за положително, уредено и мечтано място за живеене, обучение и работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР