Общият размер на сметките за парно на гражданите за април

...
Общият размер на сметките за парно на гражданите за април
Коментари Харесай

Сметките за парно без промяна през април

Общият размер на сметките за парно на жителите за април няма да е по-висок в съпоставяне със сметките от предходния месец, защото дните, в които има топлоподаване, ще са доста по-малко. Това разяснява пред Нова телевизия министърът на енергетиката Александър Николов във връзка нарастването с 25 на 100 на цената на природния газ от април. Работим интензивно с всички топлофикационни сдружения, с цел да може в първия миг, в който температурите разрешават, топлоподаването да бъде лимитирано и надлежно сметките за жителите да не се натоварват, увери Николов.

Цената на тока за бита не е променяна, разяснява той и уточни, че към този момент не се следи пазарна динамичност, която да изисква нарастване на цената на тока, изключително за бита.

По мотив настояването от " Газпром Експорт " България да заплаща доставяния газ в рубли министър Николов разясни, че има разказан механизъм. По думите на министъра дали това ще се случи или не предстои на няколко решения, едно от които е функционалност от Европейската комисия. Следва да се разиска и съответен механизъм от държавното управление.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР