Общият размер на присвоеното от сем. Баневи имущество е над

...
Общият размер на присвоеното от сем. Баневи имущество е над
Коментари Харесай

Според прокуратурата Баневи `обезкостили` завод Полимери и прибрали 1.5 млн. лв.

Общият размер на присвоеното от сем. Баневи имущество е над 1.5 млн. лв., а общият размер на вредата, нанесена на фиска е над 500 000 лв..
 Баневи: Нито сме се крили, нито имаме имение в Ница  А дали карцерът на Баневи не бе осъществен след приключването на всички давностни периоди?
Това стана ясно на брифинг на прокуратурата, на който бяха изнесени детайлности към следствието против семейство Баневи. Николай и Евгения Баневи бяха задържани във Франция малко преди да се качат на аероплан за София. 

Двамата са разследвани по отношение на приватизацията на завод „ Полимери “ АД и за заграбване и данъчни закононарушения в интервала 2010-2011 г. 

Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев сподели, че делото против двамата ще онагледи " бандитската приватизация " и " обезкостяването " на цех " Полимери ". Според прокуратурата източването на предприятието станало, откакто клиентите на сдружението били принуждавани да превеждат пари за направени покупки по сметките на офшорни компании. Установени били и случаи на взимане на пари от касата на предприятието. 

" Придобиват се предприятия от първата вълна на всеобщата приватизация. До този миг страната не е обвързвала това по никакъв метод с следващ надзор. Нито дали ще се развиват тези предприятия, нито дали ще се влага в тях или ще се усилват работните места. Абсолютно нищо – някой ти подарява едно дружество. И за това няма никакъв надзор. Резултатът с „ Полимери “ е, че стартира неговото източване по разнообразни способи и най-после стигаме до откровеното рязане на скрап на каквото е останало от завода. Резултатът е 1800 души на улицата. Това дело ще онагледи така наречен „ бандитска приватизация “, посочи Гешев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР