Общият размер на помощта на САЩ за Украйна надхвърля размера

...
Общият размер на помощта на САЩ за Украйна надхвърля размера
Коментари Харесай

Над $66 млрд. е военната помощ на САЩ за Украйна

Общият размер на помощта на Съединени американски щати за Украйна надвишава размера на помощта за всяка друга страна.

По данни на The Washington Post тази сума към този момент е достигнала 66,2 милиарда $ . Отбелязва се, че 43,1 милиарда $ е военната помощ, 20,5 милиарда $ е делът на икономическата поддръжка, а още 2,6 милиарда $ са филантропичната помощ.

Изданието акцентира, че тази сума е по-голяма от тази, която Съединени американски щати дават на която и да е друга страна, и " надвишава двустранната поддръжка на други съдружници на Съединени американски щати ", в това число Израел, Йордания и Египет.

Според специалистите това в действителност е " инвестиция на Съединени американски щати в съдружник ", каквато не е имало от времето на проекта " Маршал " насам. Тогава размерът на помощта, поправен по отношение на инфлацията, беше към 150 милиарда $ за три години .

Размерът на американската помощ за Украйна към този момент надвиши разноските за Twitter (44 милиарда долара), галактическия телескоп James Webb (10 милиарда долара) и разноските за проекта за студентски заеми на администрацията на Байдън (39 милиарда долара).

Въпреки че Съединени американски щати са най-големият донор на Украйна, други страни са отделили доста по-голям % от Брутният вътрешен продукт за подкрепяне на Украйна. Например съгласно Института за международна стопанска система в Кил Европа понастоящем отделя по-голям дял от своя Брутният вътрешен продукт за Украйна, в сравнение с Съединени американски щати.

Съединени американски щати оказват помощ на Украйна финансово и с оръжие от началото на пълномащабната война в Украйна.

Последният пакет от помощи включваше разнообразни комплекси, ракети, муниции, бронирани коли и противотанкови оръжия. Той се прави оценка на 400 млн. $ .
 Съединени американски щати: Таванът на цените на съветския нефт работи
Съединени американски щати: Таванът на цените на съветския нефт работи

Това понижава осезаемо приходите на Русия

В същото време водачът на Републиканската партия в Сената на Съединени американски щати Мич Макконъл съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да ускорят даването на военна помощ на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР