Общият обем на инвестициите в недвижими имоти в Европа през

...
Общият обем на инвестициите в недвижими имоти в Европа през
Коментари Харесай

Европейските инвестиции в недвижими имоти ще достигнат 330 млрд. евро през 2022 г.

Общият размер на вложенията в недвижими парцели в Европа през 2022 година може да бъде сред 300 и 330 млрд. евро, което би означавало нарастване сред 5 и 10% над междинното за последните пет години. Това демонстрират прогнозите на Savills, един от водещите международни сътрудници за недвижими парцели, като поясняват, че това е ако рецесията сред Русия и Украйна не се проточи във времето, с което да окаже дълготрайно влияние върху европейската стопанска система, предава. 

Според предварителните данни, формирани от Savills, общият размер на вложенията в недвижими парцели в Европа през първото тримесечие на 2022 година ще доближи 70 милиарда евро, което съставлява нарастване от 19,5% по отношение на същия интервал на предходната година. Въпреки настоящите геополитически събития, консултантската компания за недвижими парцели чака мощна капиталова интензивност в Европа и Обединеното кралство за годината като цяло, изключително подкрепена от огромни портфейли и корпоративни покупко-продажби.

" По-голямата част от капиталовата активност тази година ще бъде фокусирана върху Западна Европа и по-специално Обединеното кралство, Германия и Франция. Всъщност предварителните данни за първото тримесечие демонстрират, че тези три пазара са получили 66,6% от общия размер европейски вложения през това тримесечие, по отношение на 61,4% предходната година ", показват от Savills.

Както демонстрира първичният разбор на Savills, основните офиси се възприемат като все по-привлекателна отбранителна инвестиция, нещо, което се случва за първи път от началото на здравната пандемия, защото " те са релативно предпазени против по-висока инфлация заради индексацията на наемите в главните европейски градове ".

В този смисъл, от една страна, доходността на първокласните офиси се свива до 3,40% през първото тримесечие на 2022 година А въпреки това, спредовете сред доходността на офисите във връзка с индикаторите за нискорискови активи те не престават да демонстрират привлекателността на офисите макар някои скорошни усъвършенствания в доходността на облигациите.

Поради тази причина специалистите от Savills считат, че е по-малко евентуално да има по-голяма компресия на доходността и плануват ценова непоклатимост през цялата тази година. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР