Общият индекс на цените на производител (вътрешен и външен пазар)

...
Общият индекс на цените на производител (вътрешен и външен пазар)
Коментари Харесай

Производствените цени падат

Общият показател на цените на производител (вътрешен и външен пазар) през юли понижават с 0,8% по отношение на юни. По-ниски цени са регистрирани в добивната индустрия - с 8,4%, в преработващата индустрия - с 1%, а при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е регистриран растеж с 1,1%, демонстрират данни на Националния статистически институт (НСИ).

По-съществен спад на цените в преработващата индустрия се следи при производството на съществени метали - със 7,6% и при производството на мебели - с 0,4%, а растеж е регистриран при: производството на тютюневи произведения - с 1,4%, производството на железни произведения, без машини и съоръжение, обработката на кожи и производството на произведения от обработени кожи без косъм и производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон - по 0,5%.

Общият показател на цените на производител през юли 2018 година нараства с 4,7% в съпоставяне със същия месец на 2017 година. Увеличение на цените е записано в преработващата индустрия - с 5,2%, при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 3,7% и в добивната индустрия - с 3,1%.

В преработващата индустрия по-съществен растеж на цените се следи при: производството на съществени метали - с 5,7%, производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 5,6% и обработката на кожи и производството на произведения от обработени кожи без косъм - с 5,3%.

Намаление на цените е записано при производството, некласифицирано другаде - с 1,7%, както и при производството на тютюневи произведения - с 0,6%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР