Общият индекс на цените на производител през юли 2017 г.

...
Общият индекс на цените на производител през юли 2017 г.
Коментари Харесай

Заводските цени се вдигнаха с 1.3% за месец заради енергетиката

Общият показател на цените на производител през юли 2017 година нараства с 1.3% по отношение на предходния месец, заяви Националният статистически институт.

Причина за общото покачване е повишаването в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 6.5%. В добивната индустрия е регистрирано понижение с 2.9%, и в преработващата индустрия - с 0.2%.
По-съществен спад на цените в преработващата индустрия се следи при производството на химични артикули - с 2.4%, и при производството на транспортни средства, без коли - с 0.6%, а нарастване е записано при производството на тютюневи произведения - с 0.8%, и при производството на текстил и произведения от текстил, без облекло - с 0.7%.
Общият показател на цените на производител през юли 2017 година нараства с 4.7% по отношение на същия месец на 2016 година

В енергетиката повишаването е с 10 на 100, в добивната индустрия - с 6.8%, и в преработващата индустрия - с 2.8%.
В преработващата индустрия по-съществено порастват цените при производството на съществени метали - с 10.2%, при производството на коли, ремаркета и полуремаркета - с 5.0%, и при производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 4.7%.

Намаление е записано при производството на транспортни средства, без коли - с 0.9%, при обработката на кожи; производството на произведения от обработени кожи без косъм и при производството на компютърна техника, електронни и оптични артикули - по 0.5%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР