Общият държавен дълг на федералното правителство на САЩ е достигнал

...
Общият държавен дълг на федералното правителство на САЩ е достигнал
Коментари Харесай

Държавният дълг на САЩ надхвърли рекордните 34 трилиона долара

Общият държавен дълг на федералното държавно управление на Съединени американски щати е достигнал 34 трилиона $ за първи път в историята на страната, заяви американското финансово министерство. На този декор членовете на Конгреса се готвят за следващата борба за федерално финансиране през идните седмици, съобщи Ройтерс.

Общият неуреден обществен дълг в Съединени американски щати е повишен до 34,001 трилиона $ към края на предходната седмица, сочат данните на Министерството на финансите. Това съставлява нарастване на обществените отговорности на страната с повече от 2 трилиона $ по отношение на равнищата им от почти 31,4 трилиона $, маркирани при започване на 2023 година

Така съотношението на общия американски държавен дълг към брутния вътрешен артикул (БВП) на страната е надхвърлил 122 %. За съпоставяне през 2000 година американските отговорности са възлизали на по-малко от 55 % от Брутният вътрешен продукт.

Федералният дълг на Съединени американски щати надвиши 33 трилиона $ през септември, вследствие от възходящите федерални дефицити, подхранвани от намаляващите данъчни доходи и растящите разноски.

Конгресът на Съединени американски щати би трябвало ще заседава още веднъж през идната седмица, а една от първите му задания ще бъде да одобри финансовите законопроекти, с цел да продължи държавното финансиране до септември. В противоположен случай може да се наложи най-малко отчасти прекъсване на работата на държавното управление. Крайните периоди за приемане на финансовите законопроекти са разграничени на две дати: 19 януари за някои федерални организации и 2 февруари за други.

От Републиканската партия обаче упорстват за понижаване на разноските за финансовата 2024 година под таваните, контрактувани през юни предходната година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР