Общият дълг на 19-те членки на Еврозоната за пръв път

...
Общият дълг на 19-те членки на Еврозоната за пръв път
Коментари Харесай

Еврозоната пред дългов рекорд

Общият дълг на 19-те членки на Еврозоната за пръв път от над двете десетилетия на съществуването на валутния съюз ще удари връх през 2020 година, съобщи ТАСС.

"Общият дълг на членките ще надвиши 100 от брутния вътрешен артикул (БВП) на страните. Според прогнозите на Европейската комисия (ЕК) дългът през 2020 година ще доближи равнището от 101,1 на 100 от Брутният вътрешен продукт ", добави съветската осведомителна организация.

"Причината за упования черен връх са били свързани с ограниченията, предприемани от държавните управления на страните, употребяващи общата валута, за ограничението на разпространяването на коронавирусната зараза ", уточни още основаната в Москва медия, която се е позовала на документ на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз.

"Много търговски обекти в Еврозоната са били затворени, а пътуванията във и отвън страните – в най-хубавия случай лимитирани ", добави ТАСС.

"От Европейска комисия са допълнили, че през идните две години не се е очаквало равнището на общия дълг да падне под равнището от 100 % ", уточни още организацията.

"Гърция има най-високият индикатор на задлъжнялост (207,1 на сто). Тази страна не е могла да се възвърне изцяло от международната икономическа рецесия (2008 – 2011 г.) ", добави представена медия

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР