Oбщият брой на заразените с коронавирус у нас вече е

...
Oбщият брой на заразените с коронавирус у нас вече е
Коментари Харесай

112 са вече заразените с коронавирус у нас

Oбщият брой на инфектираните с ковид у нас към този момент е 112. Това разгласи на постоянния утринен брифинг началникът на националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Това значи, че за последното денонощие са регистрирани 18 случая при направени 56 проби.

„ Оздравяващите пациенти би трябвало да се потвърди, че са изчистени от вируса. Това става с две следващи негативни проби за 24 часа. Средно за към 21 дни се почиства, само че има разказани случаи до 37 дни “, съобщи още ген.-майор Мутафчийски, като добави, че положението на пациентите в Плевен и Габрово е положително.

По лечебните заведения в София разбивката е както следва: ВМА – 14 инфектирани и 21 със подозрение, двама в Александровска, един в Софиямед и четирима в Пирогов. В Пирогов има пациент в тежко положение, който е интубиран

Останалите наранени градове са Варна – 4 инфектирани, Смолян - 3, Перник - 2, Габрово – 2, Пловдив - 2, Плевен - 4, Ловеч – 1, Благоевград – 2, Бургас - 2 и Лом - 1.

Ген.-майор Мутафчийски добави още, че ВМА е з ВМА е задействала процедура за доставка на медикамент, който се загатва в група с още 8-9 медикаменти, които са с хипотетичен целесъобразен резултат в битката с ковид.

По света общият брой на инфектираните с ковид към този момент е 245 хиляди.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР