Общият брой на загиналите при инциденти в гражданската авиация през

...
Общият брой на загиналите при инциденти в гражданската авиация през
Коментари Харесай

2019 е третата най-безопасна година за гражданската авиация

Общият брой на починалите при произшествия в гражданската авиация през 2019 година е 293 души , демонстрират предварителните данни, представени от ДПА.

Така 2019 е третата най-безопасна година за гражданската авиация.
 „ Боинг” стопира производството на 737 MAX от януари
„ Боинг ” стопира производството на 737 MAX от януари

Надеждите на Boeing са, че до края на 2020 година производството ще бъде възобновено

Базираният в Хамбург Център за следствие на авиационни произшествия (JACDEC) отбелязва, че повече от половината са починали при злополуката на пътнически аероплан 737 MAX 8 на Етиопските авиолинии на 10 март . Инцидентът лиши живота на всички 157 души на борда.

Това е втората смъртоносна злополука за по-малко от 6 месеца с новия аероплан на " Боинг " 737 MAX. Двата случая принудиха фирмите да приземят самолета.

От JACDEC разясняват, че 48% по-малко хора са починали при самолетни произшествия през 2019 година спрямо 2018 година, когато са регистрирани 559 жертви.
 „ Боинг” обмисля да спре производството на 737 MAX
„ Боинг ” обмисля да спре производството на 737 MAX

Бъдещето пред модела наподобява все по-несигурно

От Втората международна война единствено през 2013 и 2017 година са починали по-малко хора в гражданската авиация спрямо тази година.

Броят на жертвите евентуално щеше да бъде по-висок , в случай че не бяха приземени самолетите 737 MAX 8, акцентират от JACDEC.

JACDEC проучва случаите в гражданската авиация от три десетилетия. При оценката се включват самолети с маса повече от 5,7 тона или повече от 19 места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР