Общият брой на смъртните случаи в Швеция достигна 2021, а

...
Общият брой на смъртните случаи в Швеция достигна 2021, а
Коментари Харесай

Жертвите на коронавируса в Швеция вече са над 2000

Общият брой на смъртните случаи в Швеция доближи 2021, а инфектираните са 16 755 души, заяви Агенция Франс Прес.

Шведските управляващи одобриха по-меки ограничения против разпространяването на епидемията, само че смъртността от Ковид-19 в страната се оказа по-голяма спрямо останалите северни страни. В Швеция единствените ограничавания поради ковид са възбраната за събиране на повече от 50 души и прекъсването на визитите в старческите домове. Правителството обаче прикани хората да проявят възприятие за отговорност и да следват здравните рекомендации.

Сега здравните управляващи коригираха оценките си за пика на епидемията в региона на столицата Стокхолм. Те бяха споделили, че той е бил доближат на 15 април, само че в този момент прецизираха, че това е станало на 8 април.

Държавният епидемиолог Андерс Тегнел, главнен идеолог и последовател на демократичния шведски модел, изяснява тази релативно висока смъртност с обстоятелството, че в Швеция изключително доста възрастни хора живеят в старешки домове, където заболеваемостта и смъртността са доста високи. И до през днешния ден Тегнел продължава да твърди, че е допустимо да се реализира по този начин нареченият „ стаден имунитет “. За Стокхолм той чака това да се случи още идния месец. В тази връзка да напомним, че концепцията за „ стадния имунитет “ беше на дневен ред и във Англия и Нидерландия, само че в това време тамошните държавни управления се отхвърлиха от нея, написа Дойче Веле.

В същото време учени и експерти не престават да предизвестяват, че в Швеция се прави рисков опит с популацията. Сесилия Сьодерберг-Нокле от реномирания институт „ Каролинска “ твърди, че изключително в Стокхолм обстановката може внезапно да се утежни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР