Общият брой на секциите в областта е 262, като в

...
Общият брой на секциите в областта е 262, като в
Коментари Харесай

В 129 секции в Смолянско ще гласуват с хартиени бюлетини

Общият брой на секциите в региона е 262, като в 133 ще се гласоподава машинно. Предвидени са пет преносими секции в общините Рудозем, Мадан, Доспат и Борино за вота на хора с трайни увреждания, сложени под карантина и заболели от Ковид, сочат данните от РИК Смолян.

98 700 хартиени бюлетини бяха обезпечени през днешния ден за 22-ри избирателен регион - Смолянски, за идните избори за народни представители на 2 октомври. Те бяха получени от упълномощените представители на РИК-Смолян и оправомощен чиновник от Областна администрация Смолян от „ Печатница на Българска народна банка “ АД.

Транспортирането на бюлетините до регионалния град се извърши в запечатан с пломба автомобил, съпроводен от чиновници на МВР-Смолян. В наличието на членовете на РИК-Смолян, чиновници на ОД МВР-Смолян, на организационно-техническия екип на Областна администрация Смолян, представители на медиите, ръководителят на РИК-Смолян Росица Чакърова преряза пломбата на автомобила, пренасящ бюлетините.

Бюлетините ще се съхраняват в несъмнено за задачата, със заповед на регионалния шеф, помещение в постройката на Областна администрация Смолян. То е оборудвано със СОТ  и видео наблюдаване  и бе запечатано в наличието на членовете на РИК-Смолян. В него хартиените бюлетини ще се съхраняват под денонощна полицейска защита до предаването им на секционните изборни комисии в област Смолян, оповестяват от регионалната администрация.

Избирателите в региона са 98 149. Ако се наложи гласоподаване с хартиена бюлетина доставеното количество обезпечава изцяло вота, обявиха от РИК-Смолян. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР