Общият брой на постъпилите дела в Окръжен съд – Пловдив

...
Общият брой на постъпилите дела в Окръжен съд – Пловдив
Коментари Харесай

8319 дела в Окръжен съд Пловдив за година

Общият брой на постъпилите каузи в Окръжен съд – Пловдив през 2022 година е 6531, прегледани са 8319 каузи, а свършените каузи са 6862 каузи.

От свършените каузи 76 % са завършили в период до 3 месеца от образуването им, като се резервира темпа на работа от предходните години.

Тези и други данни за работата на съда, бяха изнесени от ръководителя на Окръжен съд – Пловдив госпожа Розалия Шейтанова в отчетния отчет за 2022 година по време на общо заседание на съдиите.

Въпреки лекия спад на броя на новопостъпилите каузи, спрямо миналата година, когато са били 6987, действителната натовареност на съдиите остава висока през отчетния интервал при сравнение с общите данни за окръжните съдилища в страната, като Окръжен съд – Пловдив се подрежда на четвърто място по натовареност в страната измежду 28-те окръжни съдилища.

През 2022 година съдиите са разгледали приблизително по 12.98 каузи месечно и са завършили приблизително по 10.71 каузи, като на всеки арбитър са разпределени приблизително по 9 нови каузи месечно.

Акцент в отчета беше подложен върху кадровата обезпеченост с магистратски длъжности и усложненията, провокирани от незаемането на щатове за съдии/младши съдии заради забавянето на състезанията за заемане на свободните длъжности.

„ За превъзмогване на тези усложнения и през 2022 година продължи практиката на командироване на съдии на свободни щатове или на местата на магистрати, командировани в по-горна инстанция, само че поради броя на необезпечените щатове, все по-трудно се намира вид за командироване на съдии от региона на Окръжен съд – Пловдив. Това слага съществени тествания при образуването на сформира във всички отделения “, сложи казуса арбитър Розалия Шейтанова.

Резултатите от активността на съдиите и правосъдните чиновници от Окръжен съд – Пловдив през 2022 година, отразени в отчетния отчет, са плод на неуморните старания и инвестиции труд в осъществяване на функционалностите, свързани с правораздавателната активност, като за поредна година бяха отличени съдии, недопуснали нито една веселба при правене на правосъдни актове, които през 2022 година са 27.

Гост на отчетното заседание беше госпожа Галина Арнаудова – заместник-председател на Апелативен съд – Пловдив.

Тя акцентира, че резултатите, реализирани от магистратите от Окръжен съд – Пловдив през миналата година, го подреждат измежду най-хубавите в страната.

„ Бъдете здрави и продължавайте да работите с ентусиазма, с който и до момента го вършиме “, пожела арбитър Галина Арнаудова на сътрудниците си.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР