Общият брой на молбите за убежище, регистрирани в ЕС през

...
Общият брой на молбите за убежище, регистрирани в ЕС през
Коментари Харесай

Очаква се молбите за убежище в ЕС да надхвърлят 1 милион през тази година

Общият брой на молбите за леговище, регистрирани в Европейски Съюз през тази година, ще доближи " много над един милион ", заяви през днешния ден ръководителката на Европейската работа за поддръжка в региона на убежището Нина Грегори, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1417
През октомври е бил регистриран най-високият месечен брой молби за леговище от седем години насам - към 123 000 молби. В момента общото население на 27-те страни членки на Европейски Съюз е съвсем 450 милиона души.

Според ръководителката на основаната в Малта европейска работа не се чака броят на търсещите леговище да намалее доста през идващите няколко години.

" Светът към нас става все по-нестабилен ", означи Грегори пред немската медийна група " Функе ". Поради това потребността на хората да търсят протекция няма да намалее през 2024 година и по-късно, добави тя.

По данни на европейската работа до края на октомври в Европейски Съюз са били регистрирани 937 000 молби за леговище, което е нарастване с 22 % в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Окончателните данни за 2023 година ще бъдат известни едвам през идната година.

Германия остава най-важната дестинация за търсещите леговище в страните от Европейски Съюз, следвана от Франция и Италия.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР