Общият брой на иззетите от офиса на Васил Божков на

...
Общият брой на иззетите от офиса на Васил Божков на
Коментари Харесай

6332 предмета са общо иззети от офиса на Божков. Той: Борисов не разбира от култура

" Общият брой на конфискуваните от офиса на Васил Божков на улица „ Московска “ №43 предмети, притежаващи белезите на движими културни полезности, доближи 6 332. Това оповестиха от прокуратурата до момента в който дейностите по следствието в постройката на „ НОВЕ ИНТЕРНАЛ “ ЕООД, под надзора на Специализираната прокуратура, не престават.
В хода на осъществените от 3 до 5 август 2020 година претърсвания в няколко пространства в офиса, в това число гараж и абонатна станция, са конфискувани нови 268 предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности. Така общият им брой доближи 6332 предмета, при регистрирани от обвинения В.Б. по реда на Закона за културното завещание общо 212 артефакта.
Действията по следствието, свързани с изземване на описаните движимости, се правят при прецизно съблюдаване на процесуалните правила, както и на одобрените интернационалните практики за пакетиране, превозване и предпазване на артефакти, с оглед оптимално опазване на достоверността им.
А Божков отвърна от профила си във Facebook по този начин:
" Образованието, науката и културата постоянно са били неразбираеми за БМБ. През последните 10 години ръководството на #хунтата съвсем съумя да ги унищожи.
Санирането на учебни заведения и студентски общежития е следващият метод да откраднат още от парите на данъкоплатците. Да се опитат да купят публично утвърждение с заричане за пари, които даже не са техни.
В същото време #хунтата продължава да унищожава и разграбва международно културно-историческо завещание, събирано за България и да репресира научните служащи от фондация “Тракия “. Да унищожават плана за музей в Телефонната палата. Да лъжат и опорочават трудът на стотици експерти и учени, обвързван с сбирката.
И досега няма правно съображение за талибанското отношение, нито пояснение къде са нелегално заграбените предмети. Всеки ден в продължение на близо 7 месеца полуграмотни служители не престават да разрушават артефакти, без аналог в света. Това се случва в постройката на „ Московска “43, която е със статут на музей. Можете ли да ги спрете?
#БъдетеСмели
PS: Все още никой от властта не е дал съответно пояснение за ритонът, който беше на пазара. Може би са го върнали, а може би са продали още нещо. "
---------------------
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР