Общият брой на хората, заразени в света, надхвърли 155,9 милиона,

...
Общият брой на хората, заразени в света, надхвърли 155,9 милиона,
Коментари Харесай

Нов дневен рекорд в световен мащаб на заразявания с коронавирус - на 29 април

Общият брой на хората, инфектирани в света, надвиши 155,9 милиона, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС. По този метод делът на инфектираните хора е повече от 2% от международното население.
На 29 април е записан нов връх на заразяванията - над 904,700 доказани случая на зараза за 24 часа.
 Все отново хипотезата за изпускане на ковид от лаборатория още веднъж изплува Все отново хипотезата за изпускане на ковид от лаборатория още веднъж изплува
В началото на пандемията тази догадка беше отхвърлена - немислимо е коронавирусът да е могъл да избяга от безвредната лаборатория в Ух...
Към днешна дата в света са регистрирани 155 912 случая на заболяване, породено от новата зараза. Освен това към половината от случаите са в пет страни - Съединени американски щати (32,7 милиона), Индия (21,5 милиона), Бразилия (15 милиона), Франция (5,8 милиона) и Турция (5 милиона).
Най-висок е делът на случаите в страни с релативно малко население. Така в Андора са инфектирани 17% от популацията (13,4 хиляди души), а в Черна гора - 15,7% (98 хиляди). В Русия тази цифра е към 3,3% (4,86 милиона души).
В доста страни към този момент е записана трета вълна от разпространяването на инфекцията, а в някои страни към този момент приказват за четвърта вълна. Рязък скок на заболеваемостта бе маркиран в света при започване на януари тази година, когато се записаха над 800 000 случая на зараза дневно, само че по-късно, до края на февруари, обстановката се стабилизира и индикаторите паднаха съвсем на половина. Но с настъпването на пролетта още веднъж стартира бързо повишаване на разпространяването на инфекцията - основно поради протичащото се в Индия.
Делът на към този момент излекуваните е към 86%. В същото време най-малко 19 милиона души не престават да са заболели, само че тези данни са непълни, защото доста от страните не разгласяват настоящи статистически данни всекидневно.
 СЗО основава в Берлин център за реакции на пандемии СЗО основава в Берлин център за реакции на пандемии
Световната здравна организация (СЗО), дружно с немските управляващи, ще сътвори в Берлин център за разбор на данни за пандемии и епидемии...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР