Общите приходи на Агенция Митници“ нарастват с 31% на годишна

...
Общите приходи на Агенция Митници“ нарастват с 31% на годишна
Коментари Харесай

Григор Здравков: Агенция „Митници“ не прави нищо, за да се справи с големите контрабандни потоци

Общите доходи на Агенция „ Митници “ нарастват с 31% на годишна база. Към края месец юли те към този момент са 7.5 милиарда, сочат данните, оповестени преди седмица. За юли приходите възлизат на над милиард лв.. „ Тези данни наподобяват добре статистически, само че чисто стопански, в подтекста на растящата инфлация, са по-скоро притеснителни “ Това разяснява в ефира на предаването „ 12+3 “ Григор Здравков от Легия „ Антимафия “, който от години следи приходните организации.

Към днешна дата митниците са хванали по–малко от три тира с цигари и към три тона с нарязан тютюн, твърди Здравков. „ До края на годината митниците няма да реализират триумф. Предишният финансов министър е правил бюджета при друга инфлация. Това значи, че приходите от мита и Данък добавена стойност би трябвало да са по- огромни от плануваните. А в този момент се събират по-малко доходи, тъй като Агенция „ Митници “ не прави нищо, с цел да се оправи с огромните контрабандни потоци “.

Здравков подсети за вчерашното изявление на служебния министър ръководител Гълъб Донев, че Шенген е приоритет за държавното управление. „ Шенген обаче не е единствено набор от правила, а и доверие от службите. Какво доверие може да имаме при резултатите, които страната ни реализира в битката с наркотрафика. Към днешна дата ние сме хванали 12 кг кокаин, по–малко от 200 кг хероин. През страната ни на година минават над 200 тона хероин “

В последните дни избрани политици изнесоха данни за контрабанда на маркови артикули, напомни Здравков. „ ОЛАФ не дава удостоверение, само че мога да ви дава входящи номера на сигнали за контрабандни артикули и опиати както към ОЛАФ, по този начин и към прокуратурата. За всеки контрабанден продукт, който се продава в България или продължава пренос за Европейски Съюз, се заплаща. Първоначално се заплаща на митничарите, които го пропущат. От митница „ Кулата “ влизат артикули, пристигнали в Солун от Китай. „ Капитан Андреево “ е другият вход “, твърди Здравков.

Докато България, като граница на Европейски Съюз, не се занимава с ловене на опиати и контрабандни артикули, което удря непосредствено по стопанската система на Съюза, няма да забележим Шенген, съобщи Здравков.

„ Каквото и да вършим, хората се въртят, по-късно се скриват на комфортни места и се възвръщат, с цел да може да наблюдават контрабандните канали. Това се случва, тъй като подкупът за контрабанден тир с цигари или подправени маркови артикули е 50 хиляди лв. “.

За последните 4 месеца у нас е обмитено слънчогледово семе за олио, минало преди този момент през 5 офшорни компании, съобщи още Здравков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР