Общинското предприятие Флора“ започна почистване на ореховата гора в парка

...
Общинското предприятие Флора“ започна почистване на ореховата гора в парка
Коментари Харесай

Почистват ореховата гора в парка „Боровец“ край Търговище

Общинското дружество „ Флора “ стартира разчистване на ореховата гора в парка „ Боровец “ . Тя е в непосредствена непосредственост до боровата гора, чието разчистване и облагородяване бе осъществено в края на 2023 година

Целта на актуалната самодейност е да се подобрят изискванията за разходка в региона . В момента се отстраняват паднали и изсъхнали дървета, клони и шубраци. Почистват се и пътеки, които досега са били мъчно налични поради прорасналата растителност. Ще се оформят и короните на част от ореховите дървета.

Почистването на гората. Снимка: Община Търговище

Заради огромната повърхност, която би трябвало да бъде обхваната, ще се работи на стадии и съгласно метеорологичните условия .

След почистването на северната част на близо 100-годишната борова гора преди близо година, по продължение на пътеките бяха сложени пейки . Монтирано бе осветяване, актуализирана бе площадката за свободно разхождане на кучета. Зоната по пътеката над езерото в парка „ Борово око “ също бе почистена от изсъхнали и паднали дървета и клони. Там бяха засадени и над 200 иглолистни дръвчета.

Заради публични поръчки: Комисия за защита на конкуренцията образува производства против АПИ и Община Троян

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР