Общинското предприятие "Флора" продължава дейностите по облагородяване на парка "Роден

...
Общинското предприятие "Флора" продължава дейностите по облагородяване на парка "Роден
Коментари Харесай

Продължава облагородяването на Търговище

Общинското дружество "Флора " продължава дейностите по облагородяване на парка "Роден ъгъл " и на зелените площи в Търговище, съобщи Българска телеграфна агенция.

Служителите на предприятието работят на изхода на града в посока Шумен, оповестиха от общинската администрация.
След като през март пътните острови там бяха почистени от растителност, в този момент, по продължение на пътя в посока прилежащия регионален град, се засаждат смърчови дървета. Те са предоставени безплатно от Държавното горско стопанство в Търговище. Засаден е и невисок жив плет. Самите острови ще бъдат единствено затревени заосигуряване на видимост и пътна сигурност в региона.

Продължава работата и в парка "Роден ъгъл ". Старите плочки на основната алея се демонтират и теренът се приготвя за полагане на нови. Започва замяна на настилката и пред амфитеатралното пространство. Там ще бъдат сложени и нови пейки.

Парк "Роден ъгъл " не е отворен за визити на жители. Проверки в региона, както и в останалите паркове и градини, се правят всекидневно от контрольорите на Община Търговище и чиновници на Общинското дружество "Социални и охранителни действия ", от органите на реда и на Регионалната здравна ревизия.

24 учебни заведения и 9 детски градини ще получат артикули от "Училищен плод " и "Училищно мляко " в Търговищко
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР