Общинското дружество Топлофикация-София ще има нов изпълнителен директор. Той идва

...
Общинското дружество Топлофикация-София ще има нов изпълнителен директор. Той идва
Коментари Харесай

Кадрови рокади в Топлофикация-София и Общинска банка

Общинското сдружение " Топлофикация-София " ще има нов изпълнителен шеф. Той идва от управлението на Общинска банка, която от скоро мина в частни ръце. Българската национална банка пък утвърди новото управление на финансовата институция, която в края на предходната година беше продадена от Столичната организация за приватизация и вложения на тайнствен лихтенщайнски фонд. Парите за договорката бяха обезпечени от българското петролно сдружение " Инса ойл ".

След утвърждението на Българската национална банка в управителния съвет на Общинска банка влизат четирима нови членове - Ангел Геков, Петър Джелепов, Владимир Котларски и Борислав Чиликов. Поста си в управителния съвет резервира Николай Колев. Останалите негови членове, отпред с изпълнителния шеф Сашо Чакалски, ще бъдат освободени. Освен Чакалски, Общинска банка напущат Иванка Попова, Лидия Коцева и Людмила Василева.

Чакалски, който отиде в Общинска банка от Българската банка за развиване, в този момент ще оглави общинската " Топлофикация-София ". Решението за това беше взето в четвъртък от Столичния общински съвет. Той ще е краткотрайно на поста до провеждането на конкурс. Шефското място в " Топлофикация-София " се освободило, защото досегашният шеф Георги Беловски подал молба за овакантяване по персонални аргументи. През септември Беловски получи нов тригодишен мандат в борда на топлофикационното сдружение и остана негов изпълнителен шеф.

През тази година сдружението, което към този момент ще се ръководи от Чакалски, и Столичната община би трябвало да подадат плана си за създаване на когенерация, в която да се употребява създаденото от завода за боклуци RDF гориво. Основните средства за плана ще са от европрограмата за околна среда, а общината има желание да тегли заем от 67 млн. евро за съфинансирането.

За промяната на управлението на общинска банка се заприказва незабавно след прекосяването на сдружението в частни ръце. Един от новите му изпълнителни шефове - Ангел Геков, идва от държавната Българска банка за развиване. Преди време е бил и изпълнителен шеф на Общинска банка.

Петър Джелепов е работил в " Райфайфайзенбанк (България) ", СИБАНК и ОББ

Владимир Котларски пък е бил чиновник на Първа капиталова банка.

Борислав Чиликов, който с изключение на член на борда ще е изпълнителен шеф на Общинска банка, е управлявал Централна кооперативна банка, след което става районен управител на СИБАНК, която сега е в развой на консолидация с ОББ. Според регистъра на Българска народна банка Чиликов влиза и в борда на Българската банка за развиване. Подобно съвместяване на управителни длъжности в два трезора имаше и преди няколко години, когато член на борда на Общинска банка беше и изпълнителен шеф на Пощенска банка.

Мажоритарният дял от Общинска банка беше продаден скоростно от общината в края на предходната година. Сделката получи стремително утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията и Българската национална банка, макар че действителният притежател на единствения претендент и определен за покупател фонд " Новито опортюнитис " по този начин и не стана прочут. Разбра се само, че договорката е платена със средства на компанията " Инса ойл ", чиито притежател Георги Самуилов е бил финансов шеф на " Мултигруп ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР