Общинското дружество "Пазари Възраждане" ЕАД, което стопанисва Женския пазар, пазара

...
Общинското дружество "Пазари Възраждане" ЕАД, което стопанисва Женския пазар, пазара
Коментари Харесай

След предупреждението на проф. Кантарджиев: Какво се случва на Женския пазар СНИМКИ

Общинското сдружение "Пазари Възраждане " ЕАД, което стопанисва Женския пазар, пазара "Димитър Петков " и предгаровия площад "Ротонда " предприе незабавни ограничения за предварителна защита и недопускане разпространяването на ковид COVID-19 на територията на борсите, оповестиха от сдружението.

Със заповед изпълнителният шеф на сдружението Драгомир Димитров е разпоредил да се прави стерилизация на откритите площи на пазарите всяка вечер след привършване на пазарния ден.



На търговците, наематели на търговски площи на територията на пазарните пространства, са обезпечени нужните защитни средства - защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на алкохолна основа.

Мерките, които са подхванати за предварителна защита са според рекомендациите на Министерството на здравеопазването и оперативния щаб на Столичната община за предварителна защита на разпространяването на ковид.

Припомняме, че преди време проф. Тодор Кантарджиев предизвести да не се върви на "Женския пазар ".

"Вярвам, че в случай че всички ние съблюдаваме добра персонална хигиена, заобикаляме контакт с заболели хора, дезинфекцираме откритите площи на борсите всяка вечер, а административните здания по няколко пъти дневно, това ще помогне за оправянето ни с разпространяването на вируса.

Смятам, че хората, които посещават пазарите, не би трябвало да се тормозят за здравето си, защото при нас освен няма скупчване на доста хора едновременно, а и както клиенти, по този начин и търговци могат умерено да съблюдават нужната отдалеченост по сред си когато пазарят или поддържат връзка ", е споделил Драгомир Димитров.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР