Общинският център Дългопол отново ще е домакин на спартакиадата на

...
Общинският център Дългопол отново ще е домакин на спартакиадата на
Коментари Харесай

Обявиха кой ще е домакин на Игрите на малките селища

Общинският център Дългопол още веднъж ще е хазаин на спартакиадата на дребните селища, известна като Игрите на БАСС (Българската асоциация на спортистите от дребните селища). Решението за възлагане на семейството бе връчено на кмета Георги Георгиев от ръководителя на БАСС Стоян Караиванов. На срещата в Дългопол участва зам.-кметът Мариана Николаева и дългогодишният активист на спорта Васил Василев.

Председателят на БАСС посочи, че УС на Асоциацията е подкрепила единомислещо кандидатурата на Дългопол да одобри XXIV игри. С тях ще бъде маркирана и 50-годишнината от оповестяването на селището за град. Актът е обнародван на 27 август 1969 година, когато кмет е Кирил Георгиев, татко на настоящия началник на общинския център.

В програмата на XXIV игри още веднъж са включени 8 типа спорт: баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, битка, лека атлетика, шахмат, конен спорт (момчета и момичета) и футбол. Повечето от шампионатите ще минат в спортния комплекс на общината в Аспарухово.

По традиция надпреварите стартират в първия четвъртък на юли. Надпреварата ще открият баскетболистите. Игрите ще завършат на 31 август 2019 година, когато ще са празненствата по честването на 50-годишния празник.

Предишното семейства на Дългопол бе за XXII държавни игри, извършени сред 6 и 23 юли 2017 година. Те минаха под патронажа на министър Красен Кралев. Тогава домакините участваха с тимове по тенис на маса, битка, баскетбол и футбол.

В тениса на маса юноши и девойки на Дългопол се класираха на четвърто място. Момчетата на домакините заеха второ място в шампионата по битка. Тук Иляз Илязов получи премията за най-техничен герой. Шампиони в обособените категории станаха: Али Али (38 кг), Сали Селим (53 кг) и Иляз Илязов (59 кг). Отборите по футбол и баскетбол (девойки) се класираха на шесто място. Като цяло Варненска област, показана от Дългопол, зае трето място в неофициалното класиране по медали 9 (2, 4, 3), след спортистите от Софийска  7 (5, 1, 1) и Пловдивска 7 (4, 2, 1) области.

Община Дългопол е с положителни обичаи в спорта. Футболният тим " Камчиец 1945 " игра дълго време в зона " Черно море ". През 1976 година футболистите извоюваха бронзов орден от спартакиадата на служащите от Административнопроцесуален кодекс в Дряновец (Рз).

През 50-те и 60-те години на предишния век баскетболният отбор пък се подвизаваше в " Б " РБГ за мъже. От 2016 година тимът по тенис на маса за мъже играе в елитната група на България. Най-изявеният тенисист, израснал тук е Денислав Денев, в този момент състезаващ се " Корабостроител-92 " (Вн).

Дългопол в този момент се гордее и с национала Николай Вичев (борба, типичен стил), участник на международното състезание по битка в Будапеща през 2018 година Той потегли към огромния спорт от Дългопол, а в този момент е играч на " Левски " (Сф).
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР