Общинският служител, обвинен в получаване на подкуп, ще бъде под

...
Общинският служител, обвинен в получаване на подкуп, ще бъде под
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест варненския общински служител, задържан с подкуп

Общинският чиновник, упрекнат в приемане на рушвет, ще бъде под домакински арест, реши Апелативният съд във Варна.

Камен Ел-Хаббале притеглен като обвинен за това, че като е злоупотребил със служебно състояние - контрольор строителна активност - е изискал и приел рушвет чрез изнудване. Според прокуратурата, 34-годишният мъж е изискал сума, с цел да не издаде констативни протоколи за нелегално построена тераса и с цел да не изготви план на заповед за събарянето й. Служителят бе арестуван с белязани банкноти.

Миналата седмица Варненският областен съд дефинира той да бъде арестуван под стража, което Камен Ел-Хаббал апелира.

Адвокатът на обвинения изрази противоречие с извода на първата инстанция, че поради характера на действието, мъжът би могъл да извърши закононарушение при друга мярка за процесуална насила. Защитата счита, че са осъществени всички процесуално-следствени дейности, включително са разпитани всички очевидци. Следователно общинският чиновник няма на кого да повлияе

Според Апелативна прокуратура, събраните все още доказателства са в задоволителна степен, с цел да обосноват основателно

съмнение за авторството на действието. С оглед заеманата служба, има възможност обвиненият да повлияе на очевидци да трансформират показанията си.

Апелативният съд съобрази, че Камен Ел-Хаббал е притеглен към наказателна отговорност за тежко по смисъла на закона закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 10 години. От събраните по делото доказателства на този първичен стадий от следствието може да се направи това изискуемо от закона съмнение за съпричастие на лицето към вмененото му във виновност действие.

Варненският апелативен съд анулира определението на Окръжния съд и дефинира домакински арест за обвинения. Според магистратите заплаха от укриване на обвинения няма. Той е с непрекъснат адрес, на който живее с родителите, брачната половинка и малолетното си дете. Рискът от осъществяване на закононарушение, вероятно срещу правораздаването, е предполагаем и с толкоз невисок интензитет, че за превъзмогването му е задоволително да се вземе втората по тежест мярка – домакински арест. Тя ще се управлява с електронно средство за наблюдаване. Така ще бъдат реализирани задачите, които законът слага пред ограниченията за неотклонение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР