Общинският съветник Стефан Марков отправи официално питане до директора на

...
Общинският съветник Стефан Марков отправи официално питане до директора на
Коментари Харесай

Марков иска информация от ПП “Витоша“ за нефункциониращ параклис до хижа Алеко

Общинският консултант Стефан Марков насочи публично запитване до шефа на Дирекция Политическа партия „ Витоша “ Снежана Петрова заради нефункциониращ параклис до хижа Алеко. Постройката е ситуирана по пътя към „ Голи връх “ - в непосредствена непосредственост до хижа „ Алеко “.

При посещаване в парка предишния месец на Марков му е направило усещане, че тази сграда явно е нефункционираща. В следствие, при инспекция, той е открил, че за въпросната сграда е бил подаден сигнал на 16.11.2017 година от Асоциацията на парковете в България.

Неизползването на тази сграда по предопределение подтикна Стефан Марков да насочи няколко въпроса до шефа на Дирекция Политическа партия „ Витоша “. Затова общинският консултант Стефан Марков попита Снежана Петрова дали е бил позволен градежът на параклис на посоченото място, според заповедта за оповестяване на парка, проекта за ръководство на парка и устройствените и механически проекти и планове.

На второ място, Марков се интересува какви са аргументите параклисът да не бъде употребен по предопределение. Общинският консултант желае да разбере дали е допустимо този параклис да бъде въведен в употреба и да бъде употребен от хората.

„ Добре е да проработи този параклис за всички вярващи хора, които обичат планината. Въпреки приключването на зимния и ски сезон, лятото Витоша също е много посещавана и е добре да се назове повода този параклис да не работи и да се направи нужното, с цел да бъде отворен за гостите на планината “, смята Стефан Марков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР