Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера е категоричен, че Столична

...
Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера е категоричен, че Столична
Коментари Харесай

ВМРО: В Столична община прикриват държавата за природния газ

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера е безапелационен, че Столична община (СО) не споделя цялата истина какви ще са действителните последствия от прекъсването на природния газ. Това се споделя в позиция от партията им, изпратена до медиите.

Според общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация в София Столична община замита мащаба на вероятните вреди за софиянци от прекъсването на природния газ от страна на " Газпром ".

Повод за тази реакция е свиканата на пожар изключителна към Столичния общински съвет , която имаше съвещание през вчерашния ден . Според съветниците от Вътрешна македонска революционна организация една част от истината за действителното състояние при прекъсването на газа от " Газпром " е била спестена.

Тяхната оценка е Вътрешна македонска революционна организация - София счита, че комисията е била свикана преждевременно, евентуално по ПР и рейтингови съображения и се е позволило да бъдат изречени редици полуистини, които да не провокират обществен гърмеж, който да притисне държавното управление.

Според воеводите " администрацията на ГЕРБ се пробва да флиртува с държавното управление на смяната и по-конкретно с новия любимец на американското посолство - Асен Василев , който евентуално ще смени потвърдено несъответстващия настоящ министър-председател ", се споделя в позицията им.

Контрера подозира, че ГЕРБ (техните досегашни сътрудници в предходното ръководство - б.р.), " въпреки да са съпротива, не желаят действително в този момент да смъкват тази нефелна държавна власт ". Това била повода да успокояват народонаселението, написа иронично той.

Той твърди, че на никое място няма писмени, ясни точни гаранции, че природен газ ще има за Топлофикация - София и за градския превоз .

" Имаме заричане на думи, което не е съществено . Не можеш да изслушваш пострадалите преди черно на бяло страната да ти е споделила какво тъкмо става ", написа Контрера и прибавя, че постоянно б ързите решения в политиката са неверни.

" Що касае Топлофикация - цялостна нелепост е тиражираното понижение на температурата на топлата вода. Заради обстановката с ремонта на АЕЦ, спрените ПАВЕЦ Чаира и Марица-3 Топлофикация ще би трябвало да създават повече ток, което значи по-голямо натоварване на цялата система за изстудяване . Това значи евентуални повреди, в това число на магистрални топлопроводи. Това беше спестено ", написа Контрера.

Той прецизира, че няма гаранции за доставки на газ, само че това не е било казано. " Утре бордът на Топлофикация ще пристигна да реве в СОС, че страната ги е прецакала. И това не се сподели. Не имам вяра на успокоителни думи нито на сдруженията, нито на ГЕРБ ", прецизира юристът.

Според него д оставките на природен газ за Столичен автотранспорт не са обезпечени . " Самият автотранспорт няма и от кое място да заплати по-скъп газ, даже да го има . В момента към 50% от рейсовете са на газ и в случай че той спре, действително градският автобусен превоз ще може да вози едвам на 1/3, че и по-малко . Около 60 и над 60 рейса от дизеловите няма да могат да излязат изобщо заради липса на части и обслужване ", написа Контрера.

Според него въвеждането на летни написания е нелепост. Трябва да се работи гъвкаво, а не на ангро. Това значи, че някои линии ще се разредят повече, само че тежките линии като 204, 280, 94, 72 и други не би трябвало да се понижават , обобщава столичният общински консултант.

Отделно от това още от февруари със Столичен електротранспорт сме създали вид, в който тролеите и трамваите да се усилят, където може (с към 20 %), с цел да покрият рейсовете при прекъсване на природния газ. Н а 9-и май следва закрито съвещание на комисията по превоз, тъй като част от тях касаят търговски взаимоотношения и националната сигурност , разясни той.

" ГЕРБ прибързаха да се подмазват на властта и съгласно мен бумерангът ще се върне скоро, тъй като обстановката е по-тежка даже в сравнение с наподобява. Това е въпрос на политически избор. Аз имам навика да споделям истината, даже да не е електорално или ПР угодно . Има огромни опасности както за Топлофикация, по този начин и за градския превоз ", изясни Контрера.

Той акцентира, че частният транспортьор с напълно газови рейсове е подсигурява л, че ще обслужва линиите си без никакви проблеми и прецизно по контракт макар обстановката, нищо, че Столична община даже не му заплаща в точния момент.

" Остава открит въпросът кой и по какъв начин реши да залъгва софиянци, че и тази рецесия ще мине безметежно и леко. Чудя се на акъла на някои хора, които си мислят, че ще седнат на три стола и най-после няма да ги удари тоягата ", написа Контрера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР